Matserveringen

Vi har matservering fire dager i uken.

To dager i uken får vi lunsj fra et cateringselskap som lager all mat fra bunn, med sunne og friske råvarer.

To dager i uken har vi grovbrød fra Kolonihagen med sunt pålegg til lunsj. Vi smører ved bordet og barna lærer å vente på tur, sende til hverandre, spørre om hjelp og å smøre på brødskiver selv. Pålegget består av normalt variert pålegg med innslag av grønnsaker. 

Måltid nr to (som severes rundt 14:30 varierer noe fra avdelingen til avdeling. Men etter cateringmaten har vi alltid brødmat, og det serveres et varm måltid etter brødmaten en av dagene. 

Onsdager har alle med matpakke, for da går vi på tur.

Vi legger vekt på gode kostholdsvaner og ønsker å holde en sukkerredusert profil i det daglige. Det betyr at vi velger alternativer med mindre sukker. Men vi er ikke en sukekrfri barnehage. 

Når barna har bursdager tar de ikke med seg noe spiselig hjemmefra men vi gjør noe gøy sammen i barnehagen, sender opp raketter og koser oss.